Az Are Waerland féle étrend kúra

 

Are Waerland finn születésű, később Svédországban élő férfi indította be a Waerland mozgalmat, mely nem csak  egészséges étrendet, hanem egy egészséges életmódot is favorizál.

Időközben Európában is elterjedt, még klinikáik is vannak.

 

Lényege: túlnyomóan nyers, laktovegetáriánus (hús, tojás, és halmentes) étrend. Nagyrészt növényi eredetű, állati fehérje szegény, konzerváló anyag- mentes, konyhasószegény, kávé-, tea-, nikotin-, és alkoholmentes.

 

A filozófiája: a természetes, teljes értékű, nyers laktovegetáriánus táplálékban megvan minden, amire egy egészséges szervezetnek szüksége van. Ehhez a nyers ételhez a héjában főtt burgonya és a teljes értékű gabonából készült kenyér is hozzátartozik.

 

A Waerland étrendnek a szerves része a pozitív gondolatokkal teljes, egészséges beállítottság, a mozgás, és a friss levegő.

 

 

A Waerland étrend kúra 12 pontba foglalva:

 

1.      Csak hasonló étel lehet egy étkezésben. Az étkezési idők három ciklusra vannak osztva (4-12, 12-20, 20-24,)

2.      Friss gyümölcsöt, szeder és ribizlifajtákat az első periódusban (4-12) együnk, joghurttal, savanyú tejjel.

3.      A reggeli álljon aludttejből, joghurtból, savanyútejből, gabona müzliből és szárított gyümölcsből (datolya, szilva, aszalt szőlő, stb.).

4.      A reggeli előtt igyunk, ½ liter krumpli levet.(Exelcior)

5.      A Waerland koszt tisztítóan, felépítően hat a bélflórára.

6.      Három liter folyadékot igyunk (6 x ½ liter) naponta.

7.      Az ebéd vagy nyers ételből vagy gabonából álljon.

8.      A Kruska a fő eledele a Waerland táplálkozásnak.

       a Kruska tartalma: teljes értékű búza, rozs, zabpehely, árpa, vízzel összekeverve, öt percig főzzük, utána tejet, esetleg almát vagy kompótot adunk hozzá, és azzal esszük.

9.      A táplálék alapja a sült krumpli (kemencében vagy sütőben sült!) vagy főtt krumpli. Ehhez zöldség levek, esetleg nyers krumpli, hagyma, sárgarépa, répa, retek, zöldségfélék, uborka stb. jár. Lehetőleg ne friss tejjel fogyasszuk!

10.  A kompót, lekvár előállításához használhatunk egy kevés fehér cukrot, de különben ne fogyasszunk cukrot.

11.  A Waerland koszt erősítően, méregtelenítően, gyógyítóan hat a szervezetünkre!

12.  Friss levegő, hideg zuhany, mozgás, légző gyakorlatok, alvás nyitott ablaknál a fontos tartozékai a Waerland táplálkozás és életmódnak!