Ars poetica - hitvallás

 

 

 

Dr. Sarkadi Ádám rendelője egy természetgyógyászati intézmény melyben "egészséges" és beteg emberek orvosi ellátásban és természetgyógyászati kezelésben vehetnek részt. A rendelőben a hagyományos orvosi módszereket a természetgyógyászat hatásos módszereivel ötvözzük a betegségtől, lehetőségtől, és igénytől függően.

A természetgyógyászat nem más, mint az ősi egyiptomi, görög, kínai, indiai, népi, a korábbi időkben elterjedt medicina, amely tapasztalatokra, megfigyelésekre alapul és kétségtelenül hatásos. A hatásmechanizmus sokszor nem ismert, vagy a mai tudomány módszerei még nem képesek a felmérésére.

A gyógyítás oki, ami annyit jelent, hogy a cél mindig a betegség okának a felderítése, és a körülmények megváltoztatása, és ez által egy tartós egészséges állapot elérése. Minden ember harmóniában igyekszik élni a környezetével, és önmagával. A harmónia tartós felbomlása betegséghez vezet. A gyógyítás célja a harmónia helyreállítása. A gyógyulási folyamat főleg önerőből, a belső gyógyító lehetőségek mobilizálásával, vagy külső segítséggel, természetes úton előállított, - növényi, állati, ásványi- alapanyagokból készített gyógyszerek segítségével történik. Ezek a gyógyszerek főleg serkentően hatnak öngyógyító szerveinkre, szervrendszereinkre.
A hagyományos ma elismert gyógymód a tudománnyal magyarázza hatásosságát, és létjogosultságát. Gyökerei szintén az ősi medicinába nyúlnak vissza, gyógyszerei művi úton készülnek, de igen sok esetben természetes anyagokból. Gyógyszerei többnyire egy szert tartalmaznak, az úgynevezett hatóanyagot. A kezelés tüneti, tehát például: fájdalomra fájdalomcsillapítót, gyulladásra gyulladáscsökkentőt adunk.
Mindkét módszernek megvannak a lehetőségei, határai. Egy jó orvos mind a kettőt ismeri, alkalmazza, kombinálja, és mindig a leghatásosabbat, legkevésbé károsat, mellékhatásban szegény szert alkalmaz, a beteg leggyorsabb és maradandó gyógyulása érdekében.

 

Dr. Sarkadi Ádám