Személyes tapasztalataim, észrevételeim, a biológiai daganatkezeléssel kapcsolatban


1982 óta foglalkozom természetgyógyászattal a modern medicina mellett. Először a modern medicina eszközeit használtam a rákkezelésnél klinikai szinten, mint asszisztens orvos. 1986-tól 11 éven keresztül, mint klinikaalapító és igazgató főorvos, egy a német társadalombiztosító által finanszírozott rehabilitációs klinikán, a Vita Natura klinikán ötvöztem a modern medicina módszereit a természetgyógyászat lehetőségeivel. Az ambuláns utókezelésnél magánrendelőmben, módomban állt hosszú távon megfigyelni a kezelések, utókezelések eredményeit. Általában igen elterjedt a természetgyógyászat Németországban, az akupunktúrás, homeopátiás kezelést a betegbiztosítók elismerik, és a költségeit is többnyire térítik.

Mielőtt rátérnék a rákkezelés koncepciójára, ezen belül a biológiai rákkezelés részleteire és az ezzel kapcsolatos személyes tapasztalataimra, szeretnék tisztázni néhány dolgot.

Mivel a rákos megbetegedés súlyos, és gyakran halálhoz vezet, így az emberek minden szalmaszálat megragadnak az életért való küzdelemben. Minden negyedik-ötödik ember közülünk rákos lesz az élete folyamán.  Ez a szám óriási, helyileg és világviszonylatban is. Üzleti szempontból nézve a rákos betegség ellen gyógyszert készíteni érdemes, kifizetődő, és akik a rákos betegség kezelésére specializálták magukat azoknak se lesz beteghiányuk. Ha a fenti tényeket figyelembe vesszük, akkor nem csoda, hogy minden évben feltűnik néhány, rák elleni „csodaszer”, melynek jellemzője általában, hogy igen drága, és az is sajnos, hogy egy-két év múlva már nincs is a piacon, vagy a kutya se beszél már róla. A másik érdekes jelenség, hogy mindig újra meg újra akadnak „mestergyógyítók” akik azt állítják, hogy több alkalommal is meggyógyítottak rákos beteget. Ezek az esetek többnyire sajnos nincsenek hitelesen dokumentálva. Személyes véleményem az, hogy a rák ellen mind a mai napig nem állították elő a csodaszert, és az a gyógyitó, aki azt állítja, hogy a rákos beteget meggyógyítja, komolytalan. Több ezer rákos beteg kezelése alatt szerencsére számos gyógyulást is láttam, de nem tudok egy olyan esetet, ahol tiszta szívvel állíthatnám, hogy én gyógyítottam meg a rákos beteget. Általában több tényező játszik szerepet, és a gyógyulás pontos oka többnyire a homályban marad. Nem szabad a beteget hitegetni, de a reményét se vehetjük el. Egy csata csak akkor veszett el, ha a földön fekszünk, és nem ver a szívünk, nem lélegzünk.

Értem ez alatt, a mi dolgunk a rákos betegek gyógyításában: mindig a beteg mellett állni, hinni a gyógyulásában, támogatni ebben a folyamatban.

Ha pedig eljött az idő és a betegnek meg kell halni, akkor ezen az úton is el kell kísérni, segíteni abban, hogy emberhez méltóan, békében haljon meg.

A reményét sosem szabad elvenni, de hamis illúziókban se szabad ringatni.

Láttam már számos reménytelennek tűnő esetet felgyógyulni, a pontos okát máig se tudtam meg, a lényeg az, hogy meggyógyultak.

 

Most térjünk rá a rákkezelés koncepciójára.

 

A rosszindulatú daganatok kezelési koncepciója


 

Mint az ábrán is látható ez egy komplex kezelés, melynek az alapja a biológiai rákkezelés, és ugyanúgy átöleli, mint a házat a tető a lelki támogatás, a pszichoterápia. A modern medicina elemeit nem hagyhatjuk ki a kezelésből, még ha tudjuk is, hogy sok esetben a kezelés eredménye kétséges, hisz mindent meg kell próbálnunk a beteg gyógyulása érdekében. Nem beszélve arról, hogy jogi, etikai következményeket is vonhat maga után esetleges mulasztásunk.

 A biológiai rákkezelési koncepció legfontosabb csoportjai:

 

 

·        Állapotfelmérés, góckeresés, egyedi terápiás terv felállítása

·        Immunstimuláció (fagyöngy, láz, stb.)

·        Szubsztitució (vitaminok, ásványi anyagok, stb.)

·        Táplálékátállítás

·        Enzimterápia

·        Dr. Koch féle molekuláris terápia

·        Ózonterápia

·        A testi és lelki méregtelenítés-múltfeldolgozás (böjt, kúrák, meditáció, vizualizálás, pszichokineziológia stb.)

·        Anti candida kúra bélflóra rendezéssel

·        Fájdalomterápia (allopátia, homeopátia, fitoterápia, neurálterápia, pszichoterápia stb.)

·        Mozgás és légzésterápia

·        Relaxáció, lelki támogatatás, probléma megoldás-jelen és jövő, vizualizálás, immagináció

·        Bioenergetikai kezelés

·        Életmód-tanácsadás, oktatás a rák keletkezéséről, a kialakulását befolyásoló tényezőkről, az otthoni preventív és rehabilitatív lehetőségekről.

 

Óriási a választék, a feladat sokoldalú, és nagy gyakorlati tapasztalatot igényel. Kezdő gyógyítóknak nem is ajánlom kellő szakmai felügyelet nélkül a biológiai rákkezelést. Még egy tévhitet szeretnék eloszlatni. Az, hogy a biológiai rákkezelés nem árthat, csak használhat, ez így nem egészen igaz. A rákos beteg szervezete sokszor igen túlterhelt, így egy jó szándékú, erős méregtelenítés, fokozott Immunstimuláció súlyos következményekkel is járhat. Egyrészről a fokozott mértékű méregtelenítés hatására nagy mennyiségű méreganyag jelenik meg a vérben, nyirokrendszerben, a kötőszöveti állományban, melynek lebontása, kiválasztása, igen terhelő lehet. Másrészt, egy legyengült immunrendszernél, ahol a stimulálható immunsejtek száma csekély, ott a stimulálás helyett, egy immunrendszeri blokkot is érhetünk el, mely a beteg állapotának rosszabbodásához vezethet. Ugyanez történik az értelmetlen citosztatikus kezeléseknél is.

Vannak olyan rákos betegségek is, ahol a biológiai immunstimulálást, kimondottan ellenzem, ilyen például a gyerekkori akut lymfoid leukémia (vérrák egy fajtája), melynél a modern medicina kiváló eredményeket ér el a kombinált citosztatikus-sugárkezelés protokolljával. Ezeknél a betegeknél mind a többi biológiai gyógymód fontos része lehet a terápiának, de az immunstimuláció nem ajánlatos, mert csökkentheti a modern terápia kétség nélküli pozitív eredményeit. A Hodkin- és Non Hodkin limfómáknál (nyirokrendszer rákos megbetegedései) is fokozott óvatosságra van szükségünk, ez vonatkozik a többi felnőttkori vérrákfajtákra is. Mindezt összegezve, módjával adjunk immunerősítőt, és az immunerősítést előzze meg egy egyénre-betegségre szabott testi-lelki méregtelenítés.

 

Előrehaladott, súlyos eseteknél a szubsztitució (ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak pótlása), kerül előtérben. Itt a fokozott méregtelenítés, az immunrendszer stimulálása a góckeresés már túl terhelővé is válhat. Ugyanígy kevés értelmét láttam súlyos betegeknél a lelki méregtelenítésnek olyan formájánál, melynél a régi sérelmeket, megoldatlan lelki konfliktusokat dolgozzuk fel. Mindez igen hatásos lehet a betegség kevésbé súlyos fázisaiban, de súlyos stádiumokban igen terhelő lehet, sok esetben értelmetlen is.

 

A biológiai rákkezelés egyik elengedhetetlen része a lelki támogatás, okok keresése,

probléma megoldás, vizualizáció. (Ez vonatkozik minden krónikus betegségre is!)

 

Igen fontos egy egészséges, realista gondolkodásmód elsajátítása a betegség lefolyása alatt.

 

Gondolkodási módok lehetnek:

Negatív, káros: pl.: bármit is teszek, 2 éven belül meghalok

Pozitív gondolkodási mód: pl.: 2 éven belül meggyógyulok.

Egészséges, realista: pl. : 2 év múlva élek-e vagy sem, tetteimmel jelentősen befolyásolni tudom.

 

A gyógyulás folyamata alatt tegyük fel újra és újra magunknak a Maultsby féle belső bölcsességről szóló kérdéseket, értékeljük ki őket, s ha szükséges változtassunk rajta.

 

Maultsby kérdései:

A vizsgált nézetem

Segít-e a gyógyulásomban, óvja-e az egészségemet,

Segít-e elérni célomat,

Segít-e problémáim megoldásában,

Segít-e abban, hogy úgy érezzem magam, mint szeretném.

 

A kiértékelésnél, ha legalább 3 kérdésnél pozitív a válasz, akkor a gondolkodásmód megfelelő, ha nem, akkor nézetet kell változtatni.

 

Megjegyezném itt azt is, hogy könnyű nekünk „egészségeseknek” azt mondani egy rákos betegnek, hogy gondolkozzon pozitívan, és nem jó, ha negatív gondolatai vannak, mert az gátolja őt a gyógyulásban. Egy rákos betegnek igenis joga van negatív gondolatokra, hisz a betegsége komoly és veszélyezteti életét. A művészet abban rejlik, hogyan segítsük ki minél előbb a hullámvölgyből, a reménytelenségből.

A lehetséges lelki okok, megoldatlan lelki konfliktusok feltárásakor, - mely tulajdonképpen a lelki méregtelenítés kategóriájába tartozik-mint már említettem, mérlegelni kell a betegség stádiumát, a beteg lelki és fizikai állapotát. Ha mindez megfelelő, akkor igen jó eredményeket lehet elérni e gyógymóddal. Én személyesen a pszichokinéziológia és a cranio sacrál terápia módszereit alkalmazom e célra.

 

 

 

A táplálkozásterápia magában is egy óriási, igen fontos fejezet. Egy jól bealított, átgondolt, individuális táplálkozási tervvel jelentős szerepet játszhatunk a beteg javulásában, esetleges gyógyulásában. A táplálkozásterápia igen sokoldalú, hisz majd minden rákos betegség kapcsolatban hozható különböző táplálkozási szokásokkal. Gondolok itt, például a fokozott húsevés és a vastagbélrák keletkezésének összefüggésére. De vannak statisztikák, ahol az emlőrákot, a prosztata rákot, a gyomorrákot is különböző evési szokásokkal hozzák kapcsolatba. A terápia tehát sokoldalú és individuális kell, hogy legyen.  Az egyszerűség kedvéért ide sorolnám a böjtöket, és a diétákat is. Beszélhetünk a keményebb diétákról, mint például a Salzborn-féle diéta, vagy a Breuss féle vaskúra. Mindegyiknek a lényege, hogy a táplálék, fehérje redukálásával egyszerűen kifejezve „kiéheztetjük” a rákos sejteket és így elpusztulnak. Több fajta diétát kipróbáltam magam is, és kérésre a beteget elkísértem diétája utján, hát az eredmények bizony nem voltak kecsegtetőek. A Breuss kúra könyvében tízezreket gyógyított állítólag kúrájával a szerző, aki egyben természetgyógyász volt. Én egy gyógyulást se láttam. Jó állapotban lévő agydaganatos betegeimnél láttam kimondottan pozitív eredményt, melyben egyértelműen a kúra hatására a daganat nem nőtt tovább, és évekig megtartotta méretét, annak ellenére, hogy ez a fajta agydaganatnál a maximális életelvárás 1-1,5 év kezeléssel, kezelés nélkül. A kúra végrehajtásához tényleg vasakarat, és egy jó közepes testi állapot szükséges, különben nem tudja végigvinni a beteg, sőt bele is halhat.

Azt lehet mondani, hogy az egyéni adottságok figyelembevételével-vércsoport, táplálkozási allergiák, stb.-egy bio alapokon nyugvó lactovegetariánus, esetenként vegetáriánus táplálék helyezendő előnybe. Természetesen itt is toleránsnak kell, hogy legyünk. Egy olyan betegnél, akinél az étkezés nagyon fontos, annál adjunk arra is lehetőséget, hogy kedvenc ételeit időről időre ehesse lelkiismeret furdalás nélkül. Ugyanez vonatkozik az alkoholra is. Sokszor eszembe jutnak édesapám szavai, aki szintén orvos volt, szeretett enni, inni módjával, sőt még mértékkel cigarettázott is. Mikor súlyos beteg lett, és az orvosok minden számára jót megtiltottak, azt kérdezte tőlem:” Mondd, meg fiam minek éljek, ha már azokat a dolgokat se tehetem, amit szeretek”. Én erre mindent mondtam, ami csak eszembe jutott, de lelkem mélyén igazat adtam neki. Tehát kínáljunk fel a betegnek egy a gyógyulását elősegítő táplálékot, de ne vonjuk felelősségre, ha „vétkezik”. Ez mindenre vonatkozik az egész kezelés folyamán. Nincs annál embertelenebb dolog mikor egy gyógyító-legyen az orvos, természetgyógyász, pszichológus, pap, pszichoterapeuta- azt mondja egy betegének, kliensének, hivőjének” ha a tanácsomat megfogadta volna, akkor most nem lenne itt, sajnos már túl késő nem tudok segíteni” A lelke mélyén mindenki tudja ezt, nem kell még az orrát is beledörgölni, hisz úgyis elég baja van már szegénynek.

 

A táplálkozási terápiával közvetlenül kapcsolatba hozható a candida diéta, mondhatni elengedhetetlen részét képezi a báziskezelésnek. Előlegezhetjük minden vizsgálat nélkül, hogy a rákos betegeknél, krónikus betegeknél candida túltengés van bélrendszerében, szervezetében. Tehát egy Anti candida diétát kell átmenetileg alkalmaznunk, mely szénhidrátszegény, cukor, élesztő, ecetmentes táplálékból áll többek között. Az Anti candida kúrát kíséri, követi a bélflóra rendezés, mely szintén egy fontos mozaikkő.

 

A testi méregtelenítésnek számtalan fajtája van, kezdve a léböjt kúráknál folytatva a különböző tisztító teákkal, fito és homeopátiás szerekkel. Én hosszú kísérletezés után a Phönix spagyrikus termékeket találtam leghatásosabbaknak. Ezek a Phönix Phönohepan, a Solidago, az Antitox és a Lymphophőn. Hazánkban is kaphatóak, vénymentesen a gyógyszertárakban.

 

A fájdalomterápia majdhogynem egyedül az orvos dolga. A rákos betegségből eredő testi-szervi fájdalmakat igen is kémiai fájdalomcsillapítókkal kell kezelni, még ha morfium is az a szer! A betegnek sose szabad szenvedni, mert a fájdalommal való küzdelem felemészti erejét. Természetesen meg lehet próbálni Bio szerekkel, pszichoterápiákkal, bioenergetikus kezeléssel, mágneses kezeléssel is a fájdalomcsillapítást. A cél ellenben mindig a gyors fájdalommentesség kell, hogy legyen.

 

A mozgás, mozgatás és légzésterápia szintén a méregtelenítéshez, de a relaxáció, a fájdalomterápiához is sorolható. Csodálatos kiegészítés, szinte veszélytelen, kivéve a csontáttéteseknél, időseknél a mozgatást inkább mellőzzük, a csonttörés veszélye miatt. Inkább pótoljuk más technikával.

 

A Dr Kochféle molekuláris terápia

Szintén a báziskezelésekhez tartozik. A megsérült, leblokkolt légzőláncra hat, mely a sejtek energia szükségletét fedezi. Minden krónikus betegségnél sérült, ez a biokémiai folyamat, nem beszélve arról, hogy krónikus betegségeknél fokozott az energia igényünk.

Ezek a szerek homeopátiás kiszerelésben vannak. A szerek neve Para-Benzochinon, Rhodizonsaure comp N. Carbonylgruppen comp. SSR. Természetesen több más úgynevezett bázisszer is létezik, melyek szintén kiválóak, gondolok itt, például a Q 10-re, nekem személyesen ezzel a szerrel van a legnagyobb és a legjobb tapasztalatom.

 

Ózonterápia

Bázismódszer ez is, kiváló lágy, veszélytelen immunstimuláló, vérkeringés javitó, stimulálja a szervezet szabad gyöklebontó enzimjeit is.

 

Szubsztitució

Itt a hiányzó anyagok felpótlásáról van szó, legyen az vitamin, ásványi anyag, aminosav, stb. Pótlásuk elengedhetetlen. Részleteibe nem akarok bocsátkozni, hisz ez is egy külön tudomány. Annyit azonban a kedves olvasó figyelmében ajánlok, hogy a citosztatikus kezelés alatt nem ajánlanám a gyökfogó vitaminok szedését. A citosztatikumok ugyanis többnyire szabadgyökök, agresszív anyagok, melyek az egészséges és a rákos sejtek falait roncsolják, hisz ez a cél. Szelektálni nem tudnak. Tehát, ha én gyökfogó anyagokat szedek be, akkor csökkenthetem a citosztatikus hatást. Igaz, hogy fokozottan védem az egészséges sejteket, de a kívánt citosztatikus mérgező hatást is csökkenthetem. Ez nem vonatkozik az A-vitamin plusz sugárkezelés kombinációjára, valamint az ózonkezelés plusz sugárkezelésre. Itt éppen kumulatív, azaz hatásfokozó eredményt állapítottak meg.

 

Ebben a rövid áttekintésben a teljesség igénye nélkül írtam le tapasztalataimat, észrevételeimet a rákkezeléssel kapcsolatban. Osszességében nézve a kombinált, az-az a modern medicina és a biológiai rákkezelés módszerei együttesen hozzák a legjobb eredményt, egyedi terápiás terv felállításával. Nem a mennyiség a mérvadó, sőt túl sok a jóból még káros is lehet. A módszerek helyes időzítésével és kombinációjával kb. 30%-al jobb eredményt lehet elérni, mint csak a modern medicina módszereivel. Ez a szám még lényegesen jobb is lehet. Hiszem, hogy egy bizonyos határon túl életünk az Isten, a Teremtő, a sors kezében van. Lehet hogy ez a hit sokak számára idegen, de ha az eddigi életemre és munkáságomra visszatekintek, akkor csak ezzel a szemlélettel találom meg a megválaszolatlan kérdéseimre, számomra a megmagyarázhatatlan történésekre a választ.

 

Dr. Sarkadi Ádám