Méregtelenítés, böjt

A méregtelenítés fogalma, fajtái, eredete: az emberi szervezet megtisztítása, számára szennyező, káros, ártalmas anyagoktól, gondolatoktól.

Mérgező anyagok:

a. szerves (kígyómérgek, gombamérgek, baktériumok toxinjai, Tetanusz, botulinusz, stb.)
b. szervetlen (arzén, ciánkáli, ólom, stb.)

c. mű  (PVC, PCB, biphenolok, stb.)

Fajtái:
a
. A testi méregtelenítés: a májon, a vesén, a bélrendszeren, a bőrön és a tüdőn keresztül, különböző serkentő módszerekkel, gyógyszerekkel, gyógyfüvekkel, homöopatikus, spagyrikus szerekkel, valamint más gyógyhatású növényekkel, állati, ásványi anyagok segítségével, vagy egyszerűen táplálék elvonása, redukálása útján elért, fokozott mértékű szennyező anyag kiválasztás.
b. A lelki méregtelenítés: a káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozása különböző pszyhoterapeutikus, meditatív technikákkal. A lelki méregtelenítés eredménye egy kreatív, megértő, kiegyensúlyozott, elégedett ember.

Eredete: már az ősi vallásoknál is mindenütt megtalálható a böjt, a meditatív imádkozási technikák, a meditáció.(katolikus, zsidó, muzulmán, hindu, indián, stb.). A katolikus vallásban a gyónás és a vezeklés is egy fajta lelki méregtelenítés. Az igény, és a szükségesség tehát már ősi.

A környezetszennyeződés fokozódása: a természet a legtökéletesebb recycling üzem. Mindaz, ami természetes anyagból van, se nem tud eltűnni, se a semmiből keletkezni, csak átalakulni! Az ipari forradalom (kb.1660-tól) kezdetével megindult a túltermelés, a földi ásványok rabló módú, felelőtlen leépítése, feldolgozása.(robbanómotor feltalálása-kipufogógáz, műanyagok fokozott előállítása, tisztítószerek, mosószerek kémiai előállítása, műtrágyák készítése, és fokozott alkalmazása, kémiai gyógyszerek határtalan mértékű., felesleges termelése. Ezzel a nagymértékű, a természeti törvények elleni gazdálkodással, azaz a lesújtó következményeivel nem tudott se a természet, se az ember megbirkózni, és az ily módon keletkezett károk, bizony igen sok esetben irreverzibilisek lettek.

Néhány adat:
1
000 000 tonna por rakódik le évente Németországban, mely 350 000 teherautó rakományának felel meg.
a.) az autósztrádák közelében lévő zöldségekben, pl.: 1 kiló káposztában, 8 žgr benzpyrent találtak. Ezt a mennyiséget 600 db cigaretta elszívása után találhatjuk meg a szervezetünkben.
b.) Több, mint 13 000 000 bejegyzett új kémiai szer van. Ebből kb. 100 000-rel kerülünk  kapcsolatba, 90%-ban a táplálék útján.
d.) A Rajna évente 4000 kg PCB-t (polichlorierte biphenol) szállít az északi tengerbe.
e.)  Egy 33 éves Bitterfeldi (iparvidék volt a régi NDK-ban) pap vérében 50 féle mérgezőanyagot találtak, ugyanakkor egy Sylt szigeti 55 éves halász vérében szintén ez a mennyiség található volt meg, sőt még többmennyiségű dioxint, higanyt, PCB-t találtak,
a halak, kagylók nagyobb mértékben raktározzák el ezeket a mérgező anyagokat.
f.)   Egy német nőgyógyász a vagina nyálkahártyájában 40x magasabb koncentrációt talált PCB és DDT-ből mint a vérben. Valószínű ennek a következményéből adódóan, egy heidelbergi nőgyógyász vizsgálatai alapján, az infertilitás, a 40 évvel előtti 8 %-os ínfertilitásról a mai 15 %-ra emelkedett.
g.)  Életünk folyamán 50 kg szennyező anyag megy át a szervezetünkön. Ebből kb. 25 kg   rakódik le. (máj, vese, csontok, izületek, tüdő, stb.)
h.)  A veszélyes évi hulladékmennyiség: H=22O kg/fő, D=45 kg/fő, A=27 kg/fő
i.)   A dohányzásban a 2. Helyen vagyunk világviszonylatban, az alkoholfogyasztásban az 5. Helyen, az öngyilkosságban az első helyen.
j.) Az átlagos életkor adatai:
      Férfi   Nő
H   66.1   74.2
D   72.9   79.1
F    72.9   81.3
k.)  A halál okai világviszonylatban (mortalitás):
1. vérkeringési betegségek  51.5%
2. daganatos betegségek  21.6%
3. mérgezések, balesetek  8.2%
4. emésztőszervi betegségek  8.%
l.)  A daganatos betegségek okozta halálozások rátája:

197O= 21.9%/ 1OOOO fő
1993 = 31.6%/ 1OOOO fő

 A rákos betegségek gyakorisága a kémiai szennyeződés mértékével lineárisan emelkedik.
Iparvidékeken, atomreaktorok közelében nagyobb a rákos megbetegedések aránya. A rák keletkezésében a helyes táplálkozás -túlnyomóan vegetáriánus, kis részben lactovegetáriánus- 30-60%-ban befolyásolhatja a keletkezése gyakoriságát pozitív mértékben.

A fenti adatok is alátámasztják a méregtelenítés szükségességét.